Excursii de 2 – 5 zile în Delta Dunării

Vaporașul MAR

Bine ați venit la bordul vaporașului Mar, ce vă oferă minivacanțe personalizate de 2 până la 5 zile în care vă veți bucura de aventuri memorabile în inima Deltei Dunării. Cu itinerarii inedite și o atenție deosebită acordată diversității acestei regiuni, vă garantăm o experiență autentică și captivantă.

Pentru a vă oferi confortul și relaxarea de care aveți nevoie în timpul călătoriei dumneavoastră, serviciile de masă și cazare sunt asigurate la bordul vaporașului sau la pensiuni din deltă (la preferința dumneavoastră).

Iată o variantă de itinerar pe care v-o propunem pentru o excursie de 3 zile:

Prima zi

Lasă-te vrăjit de frumusețea captivantă a Deltei Dunării într-o călătorie memorabilă cu vaporașul care te va purta prin unele dintre cele mai pitorești locuri ale Deltei. În prima zi a excursiei tale, vei experimenta o incursiune de neuitat, începând din Tulcea și explorând o serie de destinații fascinante.

Plecând din Tulcea, vei naviga prin Canalul Mila 36, unde te vei întâlni cu liniștea și frumusețea acestei regiuni sălbatice. Aici, poți observa o varietate bogată de păsări acvatice, printre care se numără cormoranii și egretetele, care își găsesc adăpost în vegetația luxuriantă a Deltei.

Continuând călătoria prin Canalul Sireasa și Canalul Șontea, vei avea ocazia să admiri peisajele pitorești și sălbatice, înconjurate de stuf și papură. Aceste zone sunt adăpost pentru numeroase specii de păsări migratoare și rezidente, oferindu-ți o perspectivă autentică asupra vieții în Delta Dunării.

Următoarea destinație este Lacul Nebunu, un paradis al păsărilor migratoare și rezidente. Aici, vei fi răsfățat de priveliști spectaculoase și de o varietate impresionantă de specii de păsări, cum ar fi lebedele și rațele sălbatice, în habitatul lor natural.

Călătoria continuă prin Lacul Băclănești și Lacul Fortuna, unde vei putea admira peisaje magnifice și o atmosferă liniștită și relaxantă. Aici, vei avea ocazia să te relaxezi și să te bucuri de frumusețea naturii într-o plimbare plină de farmec și aventură.

Navigând prin canalul Olguța, vei avea ocazia să explorezi localitatea Mila 23 și Dunărea Veche, oferindu-ți ocazia să descoperiți tradițiile și cultura autentică a Deltei Dunării.

Ultima oprire a zilei este în Sulina, unde vei putea vizita Farul vechi din Sulina, cimitirul marinarilor, plaja Sulina și Faleza. Aici, vei putea savura o serie de experiențe captivante și să te bucuri de ospitalitatea localnicilor.

Pentru a-ți asigura confortul și relaxarea pe întreaga durată a călătoriei, pe vaporașul Mar ai parte de servicii complete, aici vei fi cazat si tot aici vei servi micul dejun, prânzul și cina.

A doua zi

Pornind din pitorescul oraș Sulina, la bordul vaporașului vei fi martorul unei călătorii memorabile prin canalele și peisajele captivante ale Deltei.

Prima oprire pe itinerariul nostru este Canalul Busurca, unde vei fi întâmpinat de o atmosferă liniștită și de peisaje spectaculoase. Aici, poți admira o varietate impresionantă de păsări acvatice, cum ar fi stârcii și egretetele, care își găsesc adăpost în mijlocul vegetației luxuriante.

Continuăm călătoria prin Canalul Împuțita, unde vei avea ocazia să explorezi frumusețea naturală a Deltei în toată splendoarea să. Aici, vei putea observa specii unice de plante și animale adaptate la viața în mediu umed și salmastre, precum și peisaje pitorești.

Următoarea destinație a vaporașului este cordonul litoral, unde vei fi răsfățat de peisaje nesfârșite și de biodiversitatea bogată a acestei zone. Aici, poți întâlni dune de nisip, plaje sălbatice și o varietate de plante și animale adaptate la viața în mediul litoral.

Navigând prin Canalul Tătaru, vei avea ocazia să descoperi fascinanta lume a Deltei Dunării, întâlnind specii de păsări și mamifere caracteristice zonei. Aici, poți observa pelicani, cai sălbatici și alte specii unice de animale, într-un peisaj natural intact.

A treia zi

Prima oprire a zilei este în pitorescul loc Sfântu Gheorghe, unde vei putea să te relaxezi și să te bucuri de ospitalitatea localnicilor. Aici, poți explora natura înverzită și plajele însorite, în timp ce te lași fermecat de spiritul autentic al Deltei Dunării.

Plecând din spectaculosul sat Sfântu Gheorghe, începem a 3-a zi de aventuri captivante prin inima Deltei la bordul vaporașului.

Valurile ne poartă pe brațul Sfântu Gheorghe, unde vei fi întâmpinat de peisaje idilice și de o bogată biodiversitate. Aici, poți întâlni o varietate impresionantă de păsări acvatice, precum pelicani, cormorani și stârci, care își găsesc adăpost în mijlocul naturii sălbatice.

Continuăm călătoria prin brațul Dunării către Murighiol, una dintre cele mai pitorești localități din Delta Dunării. Pe parcursul acestui traseu, vei avea ocazia să admiri frumusețea peisajelor deltei și să te bucuri de liniștea și serenitatea acestei regiuni.

Ultima oprire a zilei este în orașul Tulcea, punctul final al călătoriei tale. Aici, vei putea să te relaxezi și să reflectezi asupra aventurilor trăite în ultimele zile în mijlocul naturii sălbatice a Deltei Dunării. De asemenea, poți explora atracțiile culturale și istorice ale orașului Tulcea, precum și să te bucuri de ospitalitatea localnicilor.

Pentru pasionații de birdwatching, vă oferim sejururi complete cu tematică, în care veți avea ocazia să observați o varietate bogată de păsări migratoare și rezidente.

De asemenea, împătimiții de pescuit sunt bineveniți la bordul vaporașului Mar, unde vor avea ocazia să experimenteze cele mai bune zone de pescuit din Delta Dunării.

Tarifele pentru aceste excursii pot suferi modificări în funcție de serviciile solicitate, dar vă garantăm că fiecare moment petrecut la bordul nostru va fi unul de neuitat.

Vă așteptăm cu rezervări pentru momente unice și inedite în mijlocul naturii sălbatice a Deltei Dunării.