Poze din Delta Dunării

Vaporașul MAR

Delta Dunarii reprezinta un ținut exotic, unde poți vedea peste 1830 de specii de copaci și plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice și monumente ale naturii. De asemenea în apele Deltei Dunării traiesc 133 de specii de pești, ce constituie o sursă importantă de hrană pentru pasări și mamifere acvatice precum și o importantă resursă științifica și economică.

Delta Dunarii este un colț de natură sălbatică și fermecătoare, unde singurele urme lăsate de civilizație sunt bărcile care trec din când în când prin labirintul de canale. Dacă nu ai fost niciodata în Delta Dunării, îți recomandăm să o incluzi negreșit în planurile tale de vacanță. Vei avea parte de o experiență inedită, de amintiri minunate și de o evadare într-o lume fascinantă.

Dunarea este al doilea fluviu ca lungime din Europa, dupa fluviul Volga, izvorăște din Germania, adunând afluenții din zece țari și traversând patru capitale, după un traseu de 2860 Km și formeaza la vărsarea sa în Marea Neagra o deltă..

egreta
pelicani
lopatar
apus in delta